Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Motorola vs Developers σημειώσατε 2



Ένας μικρός χαμός έγινε, όταν μετά από παράπονα χρηστών στο youtube σχετικά με την πολιτική της Motorola στο να κλειδώνει τον Bootloader* στα κινητά της η απάντηση που δόθηκε δεν ήταν τόσο καλή. Όταν κάποιοι χρήστες είπαν ότι δεν σκοπεύουν να γίνουν πελάτες της Motorola παρόλο που βγάζει ωραία κινητά επειδή κλειδώνει τους Bootloaders της τότε ένας υπάλληλος του είπε με λίγα λόγια: Να μαζέψει να κουβαδάκια του
if you want to do custom roms, then buy elsewhere, we’ll continue with our strategy that is working thanks.
Φυσικά αυτή η απάντηση δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή σε έναν οπαδό του Android, ειδικά αφού αυτοί είναι οι πιο πιστοί πελάτες. Ευτυχώς η Motorola το κατάλαβε σχεδόν αμέσως, έσβησε την απάντηση του υπαλλήλου της και μετά από λίγο έβγαλε ανακοίνωση στο Facebook ότι σκοπεύει να βρει λύσει για το θέμα με τους κλειδωμένους Bootloader για να μπορούν και οι Developers να κάνουν τη δουλειά τους. Δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα αν όλα πάνε καλά, στο Atrix θα μπορούμε να ξεκλειδώσουμε τον Bootloader και να του βγάλουμε τα μάτια και να περνάμε ROMs και πιο καινούργιες εκδόσεις του λειτουργικού πριν τη διάθεση από την εταιρία, βλέπε Nexus One.
* O Bootloader είναι κάτι σαν πρόγραμμα του κινητού που ξεκινάει πριν το λειτουργικό, δηλαδή το Android, στο οποίο όταν είναι ξεκλείδωτο μπαίνουμε συνήθως με συνδυασμό πλήκτρων κατά την εκκίνηση του κινητού και από αυτό μπορούμε π.χ. αντί να μπούμε στο περιβάλλον του Android να μπούμε στο Recobery, να κάνουμε HardReset το κινητό, να φλασάρουμε το κινητό και μέσω αυτού να το rootάρουμε και πολλά άλλα.