Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Google: Κυκλοφόρησε η έκδοση Android 3.0 SDK preview με αρκετά νέα χαρακτηριστικά


Η Google εξέδωσε το SDK (Software Development Kit) για την επερχόμενη έκδοση Android 3.0 Honeycomb, η οποία θα είναι κατάλληλη και για συσκευές tablet. Αυτή η έκδοση Android 3.0 SDK, με προσωρινά APIs, έχει ως σκοπό να επιτρέψει στους προγραμματιστές να δοκιμάσουν τις εφαρμογές που έχουν ήδη φτιάξει και κυρίως να προετοιμαστούν πάνω στα μεγέθη των οθονών των tablets και του νέου User Interface.


Οι εφαρμογές που θα αναπτυχθούν για το preview SDK δεν θα μπορούν να αναρτηθούν στο Android Market και για αυτό θα πρέπει να επανα-υποβληθούν μαζί με την τελική έκδοση SDK.



Tα βασικά χαρακτηριστικά του preview SDK Android 3.0 είναι:
  • To πλαίσιο εργασίας του UI συνεργάζεται με μεγαλύτερες οθόνες:Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιούν νέα αντικείμενα του UI, νέα θέματα, πιο πλούσια widgets και ειδοποιήσεις, λειτουργίες drag and drop, καθώς και άλλα νέα χαρακτηριστικά για την δημιουργία πιο πλούσιων σε γραφικά και λειτουργικότητα εφαρμογών σε μεγαλύτερες οθόνες.
  • Υψηλές αποδόσεις σε δισδιάστατα και τρισδιάστατα γραφικά: ένα νέο πλαίσιο εργασίας για animation επιτρέπει στους προγραμματιστές να προσθέτουν στις εφαρμογές τους εντυπωσιακά οπτικά effects. Ένας ενσωματωμένος GL renderer δίνει την δυνατότητα χρήσης hardware acceleration για κοινές δισδιάστατες λειτουργίες, τόσο σε επιμέρους κομμάτια της εφαρμογές όσο και σε ολόκληρη την εφαρμογή. Για την δημιουργία τρισδιάστατων γραφικών είναι δυνατή η χρήση της μηχανής Renderscript.
  • Υποστήριξη αρχιτεκτονικής πολλών πυρήνων: Το Android 3.0 είναι σχεδιασμένο να τρέχει πάνω σε μονοπύρηνους ή διπύρηνους επεξεργαστές.

  • Εμπλουτισμένα πολυμέσα: νέες λειτουργίες πολυμέσων όπως υποστήριξη HTTP Live streaming καθώς και εύκολη μεταφορά αρχείων μέσω ΜΤP/PTP Media/Photo Transfer Protocol). Το MTP/PTP προσφέρει την δυνατότητα γρήγορης μεταφοράς αρχείων χωρίς την ανάγκη της προσθήκης (mount) μίας USB συσκευής.
  • Nέοι τύποι συνδεσιμότητας: Νέα APIs για Bluetooth A2DP και HSP επιτρέπουν σε εφαρμογές να προσφέρουν μετάδοση μουσικής και έλεγχο των ακουστικών/handsfree.
Επίσης σημαντικές αλλαγές υπάρχουν στο System Bar και στο Action Bar του λειτουργικού συστήματος ενώ οι οθόνες της επιφάνειας εργασίας είναι 5. Καθότι το multitasking είναι βασικό χαρακτηριστικό του Android, στο Android 3.0 υπάρχει η λειτουργία Recent Apps (πάνω στο System Bar) με την οποία εμφανίζονται οι πρόσφατες ανοιχτές εφαρμογές. Το πληκτρολόγιο βελτιώθηκε και το ίδιο έγινε με τις λειτουργίες copy/paste.


O browser του Android θα διαθέτει πλέον tabs, αντικαθιστώντας τα πολλαπλά παράθυρα, με δυνατότητα για συγχρονισμό με το Google Chrome.


Μπορείτε να επισκεφθείτε το http://developer.android.com για να διαβάσετε την πλήρη και αναλυτική λίστα των αλλαγών.





Πηγη:www.adslgr.com