Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Οδηγός root για htc wildifire

Καλησπέρα παιδιά στον οδηγό αυτό θα σας δείξω με απλά βήματα πως έκανα root το κινητό μου htc wildfire. Σε OS windows 7 x86
Πριν αρχίσω θα κάνω μια σημείωση, ο οδηγός αυτός θα πραγματοποιηθεί καθαρά με δικιά σας ευθύνη καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διαβάσει κινητά να crashaρουν όπως επίσης θα πρέπει να λάβετε επίσης υπόψιν οτι κάνοντας root το κινητό σας υπάρχει μεγάλη περίπτωση - ανάλογα και με την εταιρία - του κινητού σας (συγκεκριμένα για την Ηtc δεν γνωρίζω) να χάσετε την εγγύηση του κινητού σας.


Τι είναι root;
Root σε ενα κινητό Android σημαίνει οτι ο χρήστης αποκτά πλήρη πρόσβαση στο κινητό του, γεγονος το οποίο του επιτρέπει να εγκαθιστά κάποια περαιτέρω προγράμματα που δεν θα μπορούσε αν δεν είχε κάνει στο κινητό root όπως επίσης και εγκατάσταση κάποιων custom roms.

Περισσότερες πληροφορίες.
http://android-dls.com/wiki/index.php?title=Why_Root
Οδηγίες για εγκατάσταση drivers
Ξεκινώντας λοιπόν και σύμφωνα πάντα με την μέθοδο που βρήκα απο xda- developers από την Unrevoked 3.21 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788776 ( Μια σημείωση σε αυτό το σημείο όπως βλέπετε και στο λινκ παραθέτουν δύο τρόπους με τους οποίους μπορείς να κάνει root το wildfire, εγώ θα σας παρουσιάσω την δεύτερη καθώς με αυτήν απο τις δύο κατάφερα να κάνω root το κινητό μου).

Η πρώτη δουλειά που έχουμε να κάνουμε ανεξάρτητα απο τα παρακάτω βήματα είναι να κάνουμε εγκατάσταση τους
usb drivers.

Δώστε λίγο προσοχή στην διαδικασία. Κλείνουμε το κινητό και το ανοίγουμε έχοντας πατημένω το πλήτρο που χαμηλώνει τον ήχο έτσι μπαίνουμε στο hboot από εκεί συνδέουμε το κινητό μέσω usb στον υπολογιστή. Κατεβάζουμε αυτους τους http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788776 από εκεί που λέει
unrEVOked modified USB driver(μέσω του υπολογιστή)
Και στην συνέχεια έχοντας κατεβασμένους τους drivers και αποσυμπιεσμένους σε κάποιο μέρος που να θυμόμαστε (π.χ.επιφάνεια εργασίας), πάμε δεξί κλικ ο υπολογιστής μου διαχείριση υλικού ή device manager και βρίσκουμε τον Αndroid 1.0 κάνουμε δεξί κλικ update drivers και ορίζουμε να τους βάλουμε χειροκίνητα μέσα απο τον υπολογιστή εκεί βάζουμε τον αποσυμπιεσμένο φάκελο με το όνομα Android Usb Driver Και πατάμε οκ σε τυχόν προειδοπείηση που θα μας βγάλουν τα Windows 7.

Περιμένουμε να τελειώσει και βεβαιονόμαστε οτι κάτω απο το
Android 1.0( στον device manager) υπάρχει πια και το Android Bootloader.
Rootαρισμα.
Πρώτο βήμα, κάνουμε εγκατάσταση το Htc sync το οποίο το βρίσκουμε στο site της htc και συγκεκριμένα --> http://www.htc.com/www/SupportViewNews.aspx?dl_id=1058&news_id=804

Δεύτερο βήμα, τρέχουμε το
htc sync έχοντας όμως συνδεδεμένο το κινητό μας στον υπολογιστή, πιο συγκεκριμένα συνδέουμε το κινητό με usb και επιλέγουμε Ηtc sync και έπειτα κλείνουμε το πρόγραμμα.

Τρίτο βήμα, κατεβάζουμε και τρέχουμε το πρόγραμμα της
unrevoked το οποίο το βρίσκουμε http://www.unrevoked.com/recovery/
Τέταρτο βήμα, Αφήνουμε το πρόγραμμα να κάνει τις διεργασίες στο κινητό μας

Πέμπτο βήμα,
Αφού δούμε οτι το πρόγραμμα της unrevoked σταματήσει και βγάλει "safe to restart" η κάτι παρόμοιο για να είμαι ειλικρηνής ούτε εγώ το παρατήρησα αλλα ήταν εμφανές οτι είχε τελιώσει, κλείνουμε το πρόγραμμα.

Έκτο βήμα, Αποσυνδέουμε το
wildfire απο τον υπολογιστή.

Έβδομο βήμα, κάνουμε απεγκατάσταση του
htc sync

Έννατο βήμα, Συνδέουμε το κινητό στον υπολογιστή έχοντας εννεργοποιήσει τον εντοπισμό σφαλμάτων
usb ---> Ρυθμίσεις > ανάπτυξη > τικάρετε τον εντοπισμό σφαλμάτων ή Settings>Applications>Development and checking USB debugging, και ξανατρέχετε το undervoked

Δέκατο βήμα, δεν έχει
το κινητό σας έχει γίνει rooted.:p

Πηγή adslgr.com