Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

AutoKiller vs Task Managers


Πάλι τα ίδια θα λέμε;

Το έχω ξαναπεί ότι το Android, ειδικά από το Froyo και πάνω, δεν χρειάζεται Task Manager παρά μόνο για να κλείσετε καμία εφαρμογή που έχει κολλήσει αφού το Android κλείνει από μόνο του τις εφαρμογές όταν το θεωρεί απαραίτητο και μπλα, μπλα, μπλα όπως και όταν μπλα, μπλα, μπλα!

Πάμε πάλι... το Android με λίγα λόγια έχει τον δικό του εσωτερικό Task Manager και με την εφαρμογή Autokiller μπορούμε να τον "πειράξουμε" εφόσον υπάρχει root αδειοδότηση, βασικά υπάρχουν όχι 1 αλλά 6 διαφορετικές τιμές τις οποίες παρακολουθεί ο Kernel για να αποφασίσει το τι θα κάνει, το Autokiller μας επιτρέπει να αλλάξουμε αυτές τις τιμές και να πειραματιστούμε. 

Στο Nexus με Froyo δεν μπορώ να πω ότι είδα κάποια διαφορά γιατί έτσι και αλλιώς δεν κόλλαγε αλλά ίσως σε κινητά με παλαιότερες εκδόσεις του Android ή λιγότερη μνήμη φανεί πιο χρήσιμο.

Ένα κατατοπιστικότατο post  που διάβασα είναι αυτό και εξηγεί αναλυτικά και με εύκολο τρόπο το τι κάνει το Autokiller και τα πλεονεκτήματά του ειδικά σε σχέση με τους Task Managers.