Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Dropbox


Παντού και πάντα! 
Το Dropbox δεν είναι μόνο για το Android, κατά βάση είναι μια εφαρμογή για τον υπολογιστή.

Πάμε στο ζουμί όμως, η υπηρεσία αυτή φτιάχνει έναν φάκελο My Dropbox στα Έγραφα και αυτόματα με το που "πέσει" κάποιο καινούργιο αρχείο εκεί μέσα σε δευτερόλεπτα το συγχρονίζει με τους server του στο διαδίκτυο. Σε προσωπικό επίπεδο κερδίζετε σε ασφάλεια αφού και να κάψετε τον υπολογιστή σας με τον που το κάνετε εγκατάσταση σε κάποιον άλλο αυτόματα θα σας "φέρει" τα αρχεία σας από τους servers της εταιρίας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, με το dropbox μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας από παντού. Είναι σαν να έχετε έναν κοινόχρηστο φάκελο μέσω διαδικτύου στο Desktop/Laptop/Κινητό, δηλαδή εργάζεστε σε ένα κείμενο του word στον σταθερό το σώνετε μέσα στον φάκελο πάτε μετά στο λάπτοπ και συνεχίζετε την δουλειάς εκεί, μετά στο δρόμο μπορείτε να το ανοίξετε από το κινητό και πάει λέγοντας.
Market Link

Το κορυφαίο με την υπηρεσία αυτή είναι η ευκολία αφού δεν χρειάζεται να κάνετε uploads/downloads, αυτή τη δουλειά την κάνει αυτόματα ο client, εσείς απλά σώνετε ότι θέλετε μέσα στον φάκελο του Dropbox. Συμπέρασμα είναι ότι μπορείτε πολύ εύκολα να μεταφέρετε στο κινητό ότι αρχείο θέλετε, εικόνες/βίντεο/προγράμματα/μουσική. Στο κινητό βέβαια επιλέγεις εσύ τι θα κατεβάσεις γιατί το bandwidth είναι ένα θέμα.

Τα πρώτα 2GB χώρου είναι δωρεάν όμως μπορείτε να αυξάνετε το χώρο με όριο  τα 8GB κατά 250 ΜΒ για εσάς και για το άτομο που προτείνετε. Το από κάτω είναι το δικό μου για όποιον θέλει, μπορείτε επίσης να δείτε και ένα κατατοπιστικότατο βίντεο για το πώς δουλεύει στο link αυτό.

http://www.dropbox.com/referrals/NTM0OTc4NjM5