Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Το Android θα ξεπεράσει BlackBerry και iPhone έως το 2013


Η εταιρεία ερευνών αγοράς IDC εκτιμά ότι έως το 2013 το Google Android θα είναι το δεύτερο σε δημοτικότητα λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα, ξεπερνώντας τόσο το BlackBerry όσο και το iPhone.

Η εκτίμηση της IDC είναι σχεδόν ταυτόσημη με αυτήν που είχε κάνει η Gartner, επίσης εταιρεία ερευνών αγοράς, ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012, το Android θα βρεθεί στη δεύτερη θέση του πίνακα δημοτικότητας μετά το Symbian της Nokia.

H IDC προέβλεψε επίσης ότι το 2013 θα πουληθούν συνολικά 391 εκατομμύρια smartphones.

Το BlackBerry θα βρίσκεται τότε στην τρίτη θέση, ακολουθούμενο από τα Windows Mobile και την έκδοση για iPhone του Mac OS X. Οι προβλέψεις της Gartner συμπίπτουν, όσον αφορά τις τρεις πρώτες θέσεις, αλλά τοποθετούν τέταρτο το iPhone Mac OS X και πέμπτα τα Windows Mobile.

Η εταιρεία επισημαίνει, πάντως, και ένα εγγενές πρόβλημα του Android. Το γεγονός ότι το λειτουργικό τρέχει σε συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών, με διαφορετικά αποτελέσματα, προκαλεί σύγχυση τόσο στους καταναλωτές (που έχουν διαφορετική εμπειρία από κάθε συσκευή) όσο και στους προγραμματιστές που πρέπει να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους στις προδιαγραφές διαφορετικών κινητών τηλεφώνων.
[via]


*Εγώ θα έλεγα και πολύ νωρίτερα από το 2013.