Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Πληκτρολόγιο HTC_IME


Δικαίωμα στο γράψιμο!

Η ΗTC έχει δημιουργήσει είναι ιδιαίτερα αξιόλογο πληκτρολόγιο που και φυσικά υποστηρίζει ελληνικά και κάτι καλά παιδιά στο XDA το RIPαραν του πέταξαν τα μάτια έξω και μας το προσφέρουν με πολύ αγάπη.

Ένα πλεονέκτημα του πληκτρολογίου αυτού είναι το πόσο παραμετροποιήσιμο είναι, έχει 3 layout 1. το κανονικό πληκτρολόγιο qwerty 2. Συμπαγές qwerty (μπιάξ) 3. κλασικό παλιό τηλεφωνικό με 3 γράμματα ανά πλήκτρο. Μπορείς να διαλέξεις από το τι ήχο θα κάνει όταν πατάς ένα πλήκτρο μέχρι το πόσα χιλιοστά του δευτερολέπτου θα κρατάει η δόνηση όταν πατάς τα πλήκτρα, όμως το αγαπημένο μου χαρακτηριστικό είναι τα gestures, ανάλογα με το τι gesture κάνεις (πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά) μπορείς να βάλεις και μια εντολή, δηλαδή να κρύβεται το πληκτρολόγιο, να σβήνει λέξη κτλ.

Π.χ. εγώ έχω βάλει τα παρακάτω gestures:
Swipe up: Cycle keyboard
Swipe down: Hide keyboard.
Swipe left: Delete last word
Swipe right: Voice inpup
Αρκετά βολικό, ειδικά όταν θέλω να γράψω κάτι γρήγορα με ένα swipe up το γυρνάω σε κλασικό παλιό Τ9 και γράφω ότι θέλω, ενώ όταν θέλω να γράψω μια url πάλι με ένα swipe up γυρνάω στο qwerty.





Για να πάτε εύκολα και γρήγορα στην σελίδα του στο XDA για να το κατεβάσετε:
Αλλά προσέξτε γιατί έχει αρκετές version και μόνο μια σας κάνει.
Έχει hires για κινητά με υψηλή ανάλυση πχ 800x480 ή lowres για χαμηλότερη ανάλυση. Έχει άλλη έκδοση για froyo και άλλη για 2.1 ή πιο παλιό. Βρείτε πια είναι η κατάλληλη για το δικός σας τηλέφωνο και καλό γράψιμο.
Για να το ενεργοποιήσετε αφού το εγκαταστήσετε πάτε:
Ρυθμίσεις > Γλώσσα & πληκτρολόγιο > Τσεκάρετε το HTC_IME mod
Μετά πατάτε παρατεταμένα σε ένα κουτί κειμένου και επιλέγετε "μέθοδος εισόδου" και επιλέγετε το HTC_IME mod και ξεκινάτε.