Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Τι θα γίνει με το fragmentation;



H Google θέλει να βελτιώσει την εμπειρία χρήστης του Android για όλους τους χρήστες του, ανεξάρτητα από την έκδοση του λειτουργικού που είναι εγκατεστημένη στη συσκευή τους. Οι αναβαθμίσεις των core apps θα είναι πλέον διαθέσιμες για όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού.
Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ανοικτού κώδικα λειτουργικό της Google, Android είναι η διασπορά διαφορετικών εκδόσεών του στην αγορά. Οι κατασκευαστές συσκευών, όπως η HTC, διαθέτουν συσκευές με Android 1.5, 1.6, 2.1 και πρόσφατα 2.2.
Οι χρήστες των συσκευών πρέπει να περιμένουν την αναβάθμιση από τον πάροχό τους ή την εταιρεία κατασκευής της συσκευής.
  • Ένα βήμα είναι ότι η Google αποφάσισε να διαχωρίσει τον πυρήνα του λειτουργικού της από τις core applications, έτσι ώστε να επιτρέψει σε όλους ανεξαιρέτως να αναβαθμίζουν και αυτές τις εφαρμογές από το Market. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, που θα αποφορτίσει τους κατασκευαστές συσκευών από τα παράπονα των πελατών τους για καθυστέρηση στη διάθεση νέων εκδόσεων του Android.
  • Το επόμενο βήμα είναι όταν το Android φτάσει στα επίπεδα που θέλει η Google, να σταματήσεις να βγάζει με την τωρινή συχνότητα αναβαθμίσεις, δηλαδή 2 το χρόνο, και να βγάζει 1 κάθε χρόνο. Με αυτό τον τρόπο οι κατασκευαστές θα προλαβαίνουν την εξέλιξη και δεν θα μένουν πίσω όπως τώρα.