Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Πειρατεία τέλος!



Άσχημα τα πράγματα για τους πειρατές!

Σύντομα τα πράγματα θα δυσκολέψουν για όσους χρησιμοποιούν πειρατικές εφαρμογές στο Android. Η Google ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει μια νέα Υπηρεσία Αδειοδότησης (Licensing Service).  Η υπηρεσία αυτή θα εφαρμοστεί στα Android 1.5 και πάνω και θα βοηθήσει τους προγραμματιστές με το πρόβλημα της πειρατείας, οι εφαρμογές θα επικοινωνούν με τον server της Google σε συχνά χρονικά διαστήματα για να επιβεβαιώνουν ότι έχουν αγοραστεί νόμιμα, σε περίπτωση που δεν ισχύει αυτό ο προγραμματιστής είναι ελεύθερος να διαλέξει το τι θα συμβεί, από το να σταματήσει να λειτουργεί η εφαρμογή μέχρι να αλλάζει σε λειτουργία demo ή trial.


Αυτή η επιθετική πολιτική της Google μπορεί να κόψει τα φτερά στους τζαμπατζίδες αλλά από την άλλη θα ωθήσει τους προγραμματιστές να ασχοληθούν πιο σοβαρά και να βγάλουν καλύτερες εφαρμογές που θα αγοράσει ο κόσμος. 



ΥΓ: Από την άλλη βέβαια δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι θα κρατήσει και πολύ τους πειρατές εκτός παιχνιδιού ούτε αυτός ο τρόπος κλειδώματος. Μην ξεχνάμε ότι το android που είναι βασισμένο στο linux  έχει τους πιο "ψαγμένους" οπαδούς.



[via]