Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

GRAND – HTC Greek Android Developers Challenge – μέρος 2ο


Η συμμετοχές έφτασαν περίπου τις 1000 και αν όντως ο σκοπός του διαγωνισμού ήταν όντως το να αποδείξουν το πόσο μεγάλη απήχηση έχει στον νέο κόσμο το ανοιχτό λογισμικό, πράγματι τότε τα καταφέρανε. Το τελικό κομμάτι της διαδικασίας είναι να γίνουν upload οι εφαρμογές σας μέχρι τις 15 Αυγούστου.
Ελπίζω να γίνουν και άλλες τέτοιες ενέργειες και διαγωνισμοί στη χώρα μας γιατί τόσα και τόσα παιδιά σπουδάζουν πληροφορικές κτλ. και ψάχνουν μετά δουλειά στου μπαρμπα Μήτσου (ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν ψάχνει υπάλληλο αλλά παιδί να του κοιτάει τα μειλ και το φεισμπουκ). ΟΚ δεν λέω οτι με τα χρηματικά αυτά έπαθλα θα σωθεί κάποιος αλλά ίσως προωθηθεί λιγάκι η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ… ελεος δηλαδή!
Δελτίο τύπου παρακάτω (απο www.foracamp.gr)
Ολοκληρώθηκε η περίοδος των εγγραφών στον πρωτοποριακό Διαγωνισμό ΑνάπτυξηςAndroid Εφαρμογών GRAND, HTC Greek Android Developers Challengehtccompetition.com, την 1η Αυγούστου με τις συμμετοχές να ανέρχονται περίπου στις 1.000.
Στόχος του διαγωνισμού είναι η ενημέρωση και εμπλοκή των νέων με την Android πλατφόρμα, η ενίσχυση της αγοράς των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα που βασίζονται στην τεχνολογία Android, καθώς και η ανάδειξη της τεχνογνωσίας που κατέχει η κοινότητα του ανοικτού λογισμικού παγκοσμίως.
Οι συμμετέχοντες μπορούν πλέον να υποβάλλουν τις εφαρμογές τους σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω τέσσερις κατηγορίες: «Ψυχαγωγία», «Νέα & Καιρός», «Brains & Puzzles» και «Αθλητικά». Στην κάθε κατηγορία θα αναδειχθούν έως και 3 νικητές (στο σύνολο έως και 12 νικητές), που θα επιλεγούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού. Τα βραβεία είναι τα εξής: €2.000, €1.300 και €700 για την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.
Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι παράλληλα η HTC κυκλοφόρησε πρόσφατα στην αγορά τις νέεςAndroid συσκευές, HTC Desire & HTC Legend και το νέο HTC Wildfire, ανατρέποντας τα δεδομένα στην κινητή τηλεφωνία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HTC Desire, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: htc.com και για το HTC Legendτη διεύθυνση: htc.com. Τέλος, περισσότερες πληροφορίες για το HTC Wildfireβρίσκονται στη διεύθυνση: htc.com.
Υποστηρικτές του διαγωνισμού είναι το περιοδικό Κινητή Τηλεφωνία, η free press Athens Voice, η έκδοση University Press και το MAD TV.

[via]

**Ανυπομονώ!