Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Θέμα χρόνου οι ανακοινώσεις για τα tablets της ViewSonic

Ούτε χρωμοσαμπουάν να ήταν!
Σύμφωνα με δηλώσεις που αποδίδονται σε στέλεχος της ViewSonic, η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει δύο τουλάχιστον tablets μέσα στις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της έκθεσης IFA που βρίσκεται προ των πυλών. Οι πληροφορίες για το ViewPad 7 είναι γνωστές εδώ και αρκετές εβδομάδες, ωστόσο το ViewPad 10 (το συγκεκριμένο όνομα δεν είναι απαραίτητα το τελικό) αναμένεται να κλέψει την παράσταση.
Το ViewPad 10 θα έχει οθόνη 10 ιντσών και βασίζεται σε επεξεργαστή της Intel από την οικογένεια των Atom. Ωστόσο, η μεγάλη του καινοτομία είναι στο software κι αυτό γιατί θα περιλαμβάνει δύο λειτουργικά συστήματα. Πρόκειται για ένα dual-boot σύστημα, στο πλαίσιο του οποίο χρήστης επιλέγει αν θέλει να μπει στα Windows 7 ή σε περιβάλλον Android. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν 3G, Bluetooth, Wi-Fi και δύο κάμερες (εμπρός και πίσω).
Όσο για το ViewPad 7, αυτό θα τρέχει μόνο σε περιβάλλον Android και θα είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή της ARM, ενώ τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι ίδια μ' αυτά του ViewPad 10.


[via]