Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

[ΦΗΜΗ] Γιατί αργεί το Nexus S και το Gingerbread;



Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορούσαν φήμες από ανώνυμες πηγές ότι θα έβγαινε ο διάδοχος του Nexus One και αυτή τη φορά θα ήταν από τη Samsung αλλά μετά από λίγο είπαν ότι θα καθυστερήσει λόγο τεχνικού προβλήματος. Το Nexus One δεν είναι κρυφό πως είναι το αγαπημένο τηλέφωνο των developers/καμμένων γιατί είναι εντελώς ανοιχτό και λόγο του ότι είναι τηλέφωνο με υποστήριξη από την ίδια τη Google άρα και παίρνει πρώτο τις αναβαθμίσεις, οπότε έγινε αρκετός ντόρος το γεγονός ότι θα έρθει ο διάδοχός του παρόλο που κάτι τέτοιο αρχικά το είχε διαψεύσει η Google.

Οι φήμες λένε ότι είχε δοθεί για δοκιμές το πρώτο Nexus S το οποίο βασιζόταν σε μία υπερχρονισμένη έκδοση του SOC από το Galaxy S αλλά δεν ικανοποίησε και τελικά αποφάσισαν να το βγάλουν με διπύρηνο επεξεργαστη γιατί ο ανταγωνισμός θα φέρει τον Ιανουάριο τηλέφωνα με Tegra2 άρα το Nexus S θα έμενε πίσω προτού καλά-καλά βγει.

Ο λόγος που καθυστερεί το Gingerbread αλλά και το Nexus S είναι γιατί το λειτουργικό παρουσιάζει κάποια δυσλειτουργία σε συνδυασμό με το διπύρηνο SOC και δουλεύουν πάνω σε αυτό, αφού το Gingerbread δεν κατασκευάστηκε για να δουλεύει με διπύρηνο επεξεργαστή. Τελικά όπως το υπολογίζουν το πιο πιθανό να συμβεί είναι να βγει το Nexus S αλλά αρχικά το λειτουργικό να μην εκμεταλλεύεται στο 100% το SOC του τηλεφώνου, λόγο πίεσης χρόνου επειδή η Google σκοπεύει να βγάλει το Gingerbred πριν το τέλος του 2010, και εκ των υστέρων να βγάλουν OTA Update που θα βελτιστοποιεί το λειτουργικό. Το ευχάριστο είναι ότι δεν θα αργήσει πολύ γιατί ήδη τεστάρουν το διπύρηνο μοντέλο.

Τα παραπάνω έχουν πηγή το androidandme με τον συγγραφέα του άρθρου να ισχυρίζεται πως πιστεύει ότι τα παραπάνω δεν είναι απλά φήμες αλλά η πραγματικότητα. Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι στο άρθρο αναφέρει πως ταυτόχρονα άλλη ομάδα της Google δουλεύει πάνω στο Honeycomb που θα είναι έκδοση του Android για tablet, για αυτό και έχει τόσο κοντινή ημερομηνία έκδοσης με το Gingerbread.
Εγώ απλά κάνω υπομονή για να δω τι καλό θα μας φέρουν μέχρι τέλος του χρόνου.