Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Τα κινητά Android ξεπερνούν σε πωλήσεις το iPhone και τα BlackBerry στις ΗΠΑ



Νέα Yόρκη: Το τρίτο τρίμηνο του 2010, τα κινητά που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Android της Google ξεπέρασαν σε πωλήσεις στην αμερικανική αγορά τόσο το iPhone της Apple όσο και τα BlackBerry της καναδικής RIM.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων NPD, στη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στα τέλη Σεπτεμβρίου το Android συγκέντρωσε το 44% των πωλήσεων smartphone στις ΗΠΑ. Στη δεύτερη θέση το λειτουργικό σύστημα του iPhone με 23%, στην τρίτη το λογισμικό των BlackBerry με 22%.

Οι αλλαγές στις ισορροπίες δυνάμεων γίνονται πιο εμφανείς αν κανείς συγκρίνει κανείς τις μεταβολές σε ετήσια βάση: Το τρίτο τρίμηνο του 2009, το Android είχε μόλις το 3% των πωλήσεων.

Αντίθετα, κατακόρυφα πτωτική πορεία ακολούθησαν τα «έξυπνα» κινητά της RIM, των οποίων το μερίδιο στις πωλήσεις μειώθηκε από το 46% πέρυσι στο 22% φέτος.

Πτώση και για την Apple, της οποίας το μερίδιο μειώθηκε ελαφρώς το ίδιο διάστημα από το 29% στο 23%.

Στις ΗΠΑ, το Android ξεπέρασε το iOS της Apple ως το πιο πετυχημένο λειτουργικό σύστημα για κινητά το δεύτερο τρίμηνο του 2010, όταν είχε συγκεντρώσει μερίδιο 28%.

Η εντυπωσιακή άνοδος του «ανοιχτού» λογισμικού της Google αποδίδεται κυρίως στην εμφάνιση συσκευών από περισσότερους κατασκευαστές.

[via]