Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Το Android Market ξεπέρασε ανεπίσημα τις 200.000 εφαρμογές

Σύμφωνα με τη μελέτη της υπηρεσίας AndroLib, που ειδικεύεται στην καταγραφή των εφαρμογών του Android Market, το τελευταίο ξεπέρασε ανεπίσημα τις 200.000 εφαρμογές, διπλασιάζοντας μέσα σε δύο μόλις μήνες τις εφαρμογές που διατίθενται στην ηλεκτρονική αγορά.

Τον Οκτώβριο η Google ανακοίνωσε επίσημα ότι το Android Market έφτασε τις 100.000 εφαρμογές. Φαίνεται ότι η συνεχής ανάπτυξη της πλατφόρμας του Android, κέντρισε το ενδιαφέρον των προγραμματιστών, οδηγώντας σε ραγδαία αύξηση των διαθέσιμων προγραμμάτων.

Συγκρινόμενο με το App Store της Apple, το Android Market έχει μπροστά του δρόμο να διανύσει, μιας και το App Store ξεπερνάει τις 300.000 εφαρμογές, που διατίθενται για τις συσκευές iPhone, iPad, iPod Touch. Το App Store είναι παλαιότερο από το Android Market, αλλά ο αριθμός των συσκευών που έχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική αγορά της Google είναι τεράστιος, με την AndroLib να αναφέρει περισσότερες από 2,5 δισεκατομμύρια μεταφορτώσεις εφαρμογών για Android. Η Microsoft έχει στη δική της ηλεκτρονική συλλογή περίπου 5.000 εφαρμογές, στους δύο μήνες που βρίσκεται σε λειτουργία.

Η Google δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα τις αναφορές της AndroLib, αλλά με δεδομένο το γεγονός ότι η εταιρεία θα θέλει να κοινοποιήσει το πέρασμα του κατωφλίου των 200।000 εφαρμογών, η επίσημη ανακοίνωση εκτιμάται ότι θα γίνει σύντομα.

Πηγή:http://thenextweb.com