Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Android Defragment

Είναι σε καλό δρόμο 
Όπως είναι γνωστό ένα από τα ουσιαστικότερα προβλήματα του Android είναι το λεγόμενο fragmentation, ότι δηλαδή με τον καιρό βγαίνουν καινούργιες εκδόσεις του λειτουργικού που φέρνουν νέες εφαρμογές και δυνατότητες αλλά οι προηγούμενες συσκευές μένουν πίσω. Αυτή τη στιγμή ο καλύτερος τρόπος να προστατευτεί ο καταναλωτής είναι να προτιμήσει μια εταιρία που έχει παράδοση στο να ενημερώνει τις συσκευές της αλλά ακόμα και αυτό μερικές φορές μπορεί να έρθει λίγο καθυστερημένα.


Ένα μεγάλο βήμα μπροστά βλέπουμε ότι γίνεται τις τελευταίες μέρες από το ίδιο το Android με τα Google Apps, σιγά-σιγά το Android αποσπά τις εφαρμογές από πάνω του και τις αναβαθμίζει πλέον από το Market. Παλιά για να έχετε την τελευταία έκδοση του Google Maps έπρεπε να περιμένετε και την επόμενη έκδοση του Android για το κινητό σας αφού μόνο έτσι αναβαθμιζόταν, αλλά σήμερα όσοι έχουν Froyo μπορούν να έχουν πρόσβαση στις περισσότερες Google Apps, αφού όλο και περισσότερες παίρνουν σειρά με πιο πρόσφατο το νέο Market. 


Πλέον τα Google Maps, YouTube, Voice Search & Gmail αναβαθμίζονται από το Market και περιμένω άλλα πιο ουσιαστικά όπως ο Browser και το πληκτρολόγιο να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο, άρα στο μέλλον δεν θα καίγεσαι απαραίτητα για να έχεις την τελευταία έκδοση αφού τα περισσότερα κομμάτια του λειτουργικού θα αναβαθμίζονται. Και πού ξέρεις μπορεί στο μέλλον το ίδιο το Android να αναβαθμίζεται με τον ίδιο τρόπο και να μην έχουμε πια ανάγκη τους κατασκευαστές.