Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

HTC Desire + Oxygen + Hboot = Best Experience Ever!

 
Μέρος α) 
HTC Desire - Oxygen - Εντυπώσεις

Μετά από 3 μήνες έντονης (υπερβολικά ίσως) χρήσης του HTC Desire το οποίο απόκτησα ανταλάσσοντας το με ένα iPhone 3GS (αυτό είναι προς τους iPhone-άκηδες :/ ), έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Τα κακά δεν θα σας τα πω γιατί δεν θέλω να δυσφημίσω ένα τόσο αξιόλο κινητό αλλά ακόμα περισσότερο το λειτουργικό που υποστηρίζει και τις δυνατότητες του. Ο σκοπός όμως αυτού του ποστ είναι να πούμε δύο πράγματα για την Oxygen Rom που αναπτύσει ο AdamG. Την rom μπορείτε να την βρείτε στο XDA Desire Development.

Όπως είπα και πριν, το προηγούμενο μου κινητό ήταν το iPhone 3gs και πριν από αυτό το 2g άρα είχα δει ένα λειτουργικό με πολλά καλά και πολλά κακά αλλά όσον αφορά το θέμα της ταχύτητας των μενού και της περιήγης γενικά στο κινητό ήταν απλά άψογο. Και αυτό ήταν από την αρχή από τα λίγα προβλήματα μου στο HTC Desire. Μετά από πολλές -πάρα πολλές- αλλαγές στις rom, μετά από πολλά updates της κάθε μιας που δοκίμαζα και διάφορα tweaks όπως a2sd+, data2ext κτλ... δεν είδα ποτέ μου την ταχύτητα περιήγησης που είχε το iPhone. Μέχρι που ήρθε η Oxygen.

Μετά από τόσες δοκιμές και τόσες rom με διαφορετικά χαρακτηρηστικά, μπορώ να πω πως η Oxygen κάνει την διαφορά. Νιώθεις το κινητό διαφορετικό, πιό άνετο, πολύ πιό γρήγορο. Για πρώτη φορά δεν κοιτάω να δω τι rom κυκλοφορούν και ποιές γίνονται updated γιατί καμία δεν έχει καταφέρει να πιάσει την τελειότητα της Oxygen και την αίσθηση που σου προσφέρει όταν χρησιμοποιείς το κινητό.

Δεν χρειάζεται να πω πολλά πράγματα ακόμη, αξίζει απλά να την δοκιμάσετε. Έχει δύο εκδόσεις. Την 1.0.4 που είναι Froyo 2.2 Android και την 2.0.4 RC που είναι Gingerbread 2.3 Android. Η 2.0.4 έρχεται με όλα τα καλούδια του Gingerbread αλλά χωρίς δυνατότητα εγγραφής βίντεο, κάτι που είναι πολύ λογικό αφού δεν έχει κυκλοφορήσει επισήμως λειτουργική gingerbread για το HTC Desire από την HTC και την Google ακόμα.

Ένα άλλο καλό στοιχείο της Oxygen είναι πως το μέγεθος της είναι υπερβολικά πολύ μικρό (κάτω από 60mb) και τα κύρια χαρακτηρηστικά της είναι τα εξής:

Android v2.3.1 built from AOSP
Linux kernel v2.6.35.9
Latest Google Apps
Superuser
Busybox
Zeam Launcher

Ο Zeam Launcher είναι επιλογή του AdamG μιας και είναι γύρω στα 500kb μόνο και ίσως ο πιό ελαφρύς launcher που κυκλοφορεί στο market χωρίς όμως να του λείπει κάτι. Υποστηρίζει scrollable widgets, η dock του είναι επίσης scrollable και χωράει πολλές συντομεύσεις αλλά κυρίως είναι πολύ γρήγορος.

Σε ότι φόρουμ σχετικά με Android, έχω παρατηρήσει πως όποιος έβαλε την Oxygen είδε το κινητό με άλλο μάτι ;)

Προφανώς η Oxygen και το συγκέκριμένο post αφορά μόνο κινητά με δικαιώματα root!

Μέρος β) 
S-Off - Oxygen Hboot

Αυτό το μέρος αφορά αυτούς που πήγαν ένα βήμα παραπέρα από το root και κάνανε s-off το κινητό τους. Δεν θα σας πωπολλά για το hboot, για τις λειτουργίες και τις δυνατότητες του, πολύ απλά επειδή δεν ξέρω. Νομίζω είναι κάτι σαν το bios του υπολογιστή. Αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Σημασία έχει πως υπάρχει hboot συγκεκριμένα για την Oxygen το οποίο σου δίνει την δυνατότητα να έχεις 300+ mb μετά από το πέρασμα της rom χωρίς καν να χρησιμοποιείσεις κάποιο a2sd+ και την ανάγκη μιας sd κάρτας! Μιλάμε για πολλά mb!!

Όποιος είναι ήδη S-Off λογικά θα έχει τις γνώσεις για να βρει την διαδικασία που είναι αρκετά εύκολη και ψάχνοντας για S-Off, Hboot, Oxygen στο Google, σε λίγη ώρα θα έχει ξεμπερδέχει :)