Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ποια τηλέφωνα θα πάρουν το Gingerbread;

Κανείς δεν ξέρει σίγουρα!


Για την ώρα μπορούμε να κάνουμε μια πρόβλεψη, αλλά πριν ξεκινήσω να σας ξεκαθαρίσω ότι οι ελάχιστες απαιτήσεις του Gingerbread δεν έχουν ανέβει, τουλάχιστον όχι σε σχέση με το Froyo. Όποιο κινητό μπορεί να τρέξει Froyo τότε είναι ικανό να αντεπεξέλθει στο Gingerbread και μάλιστα να "τρέχει" αρκετά καλύτερα/ταχύτερα από ότι με το Froyo.


Το μοναδικό πράγμα που μου περνάει από το μυαλό ότι θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο στο να μπει σε μια συσκευή είναι η εσωτερική εγγράψιμη μνήμη (aka ROM) άρα και όλες οι οικονομικές συσκευές θα επωφελούνταν εφόσον χωράει.


Στο intenet έχει δημιουργηθεί θέμα με την LG που υποστήριξε λανθασμένα ότι το Optimus δεν μπορεί να αναβαθμιστεί σε Gigngerbread επειδή αυτό απαιτεί 1Ghz επεξεργαστή.
Κάτι που διέψευσε ο μηχανικός της Google Dan Morrill αλλά και ο μηχανικός Brian Swetland υποστήριξε όχι μόνο το ίδιο αλλά και ότι η μετάβαση από το Froyo στο Gingerbread είναι κατά την άποψή του ευκολότερη από ότι από το Eclair στο Froyo ή από το Cupcake στο Donut. Μια πολύ καλή κίνηση για να μην επιτρέψει στους κατασκευαστές τηλεφώνων να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, αφού όλοι λίγο-πολύ ξέρουμε τον πραγματικό λόγο που δεν αναβαθμίζουν τις συσκευές του.


Πίσω στο θέμα μας όμως... 
Όπως είναι λογικό η πρώτη συσκευή που περιμένουμε να πάρει το Gingerbread είναι το Nexus One, μετά η πιο λογική επιλογή είναι τα HTC Desire, Desire Z & Desire HD. Ειδικά το απλό Desire είναι στην ουσία ένα Nexus One. 
Άλλο ένα τηλέφωνο που είναι "πρέπει" να πάρει το Gingerbread δεν είναι άλλο από το Samsung Galaxy S αφού και αυτό στην ουσία είναι αδερφάκι του Nexus S, άρα η Samsung δεν έχεις καμία δικαιολογία, βέβαια έχουμε δει πόσο "γρήγορη" είναι αλλά θα πρέπει να το βγάλει έστω και καθυστερημένα.
Όπως έχω πει και στο παρελθόν ένα τηλέφωνο που κατά την άποψή μου πρέπει να πάρει το Gingerbread είναι το Sony Ericsson x10 (αν και δεν θα το έβαζα και στοίχημα). Ένα τηλέφωνο που μόλις πριν από λίγο πήρε την Eclair και δεν έχουμε ακούσει τίποτα για Froyo. Καλό θα είναι για το καλό της η Sony να αφήσει στην άκρη το Froyo (αν το έχει πιάσει δηλαδή) και να πάει κατευθείαν στο Gingerbread γιατί όπως λέει και ο λαός, καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα.


UpdateΗ HTC ανακοίνωσε ότι όσες συσκευές έχουν Foryo θα πάρουν και το Gingerbread, βέβαια προτεραιότητα θα έχουν οι πιο πρόσφατες (πχ Desire HD) αλλά τουλάχιστον και το απλό Desire θα το πάρει έστω και πιο μετά. LINK