Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Τα συμπεράσματα από το Adam και το Eden UI

Έχουμε και λέμε... 

Από το βίντεο που μόλις κυκλοφόρησε μπορούμε να βγάλουμε κάποια πρώιμα συμπεράσματα, αυτά που καταλάβαμε μέχρι τώρα είναι ότι:
Το Eden UI είναι ένα ιδιαίτερα γρήγορο multitasking περιβάλλον στο οποίο βασική του λειτουργία είναι να εμφανίζει 3 εφαρμογές ταυτόχρονα. Από ότι φαίνεται δεν έχει το κλασικό Desktop/Launcher άρα και Widgets πράγμα που πολλοί μπορεί να βρουν άβολο, το Launcher που βλέπουμε στο βίντεο αν και ικανοποιητικό δεν πιστεύω ότι θα ενθουσιάσει και πολλούς, παρόλα αυτά μιας και είναι Android δεν πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο να μπει ένας από τους άλλους.
Η ενσωματωμένη εφαρμογή εξερεύνησης αρχείων μπορεί να διαβάσει στικάκι όπως ένας υπολογιστής, κάτι το οποίο είναι αρκετά καλό προσόν, όπως επίσης να βάλουμε ποντίκι για να πλοηγηθούμε σε σελίδες στο διαδίκτυο με τον κλασικό τρόπο. Ακόμα είδαμε ένα PDF Viewer να δουλεύει χωρίς εκπλήξεις, ημερολόγιο, ζωγραφική, χάρτες και αριθμομηχανή.

Δεν έχουμε δει ακόμα τις ρυθμίσεις της συσκευής, την εφαρμογή μουσικής, πώς λειτουργεί το UI όταν κρατάς κάθετα τη συσκευή και πώς εμφανίζει σε αυτή την περίπτωση τις εφαρμογές.  

Σε συνέντευξη του ο Rohan μας είπε ότι η συσκευή θα έχει σουίτα office, το trackpad στο κάτω μέρος τις συσκευής θα είναι απενεργοποιημένο και ότι ο λόγος που δεν θα υπάρχει διαθέσιμο το Market είναι γιατί μέχρι το Honeycomb δεν υποστηρίζονται κανονικά οι μεγαλύτερες αναλύσεις, βέβαια δεν πιστεύω να μείνει για πολύ χωρίς Market.